DIY - Tırnak Bakım Yağı

Merhaba arkadaşlar :) 
Malum bir süre ankaradayım. Sürekli evde olmamam sebebi ile kargoyla sipariş veremiyorum. 
Mistik yağı çok duydum çok okudum satın almak istiyordum ancak alabileceğim bir mağazası yoktu. 
Tırnaklarım son derece perişan, 25645 kat şeklide soyuluyor, sarı, ve sağlıksız bir görüntüsü var. Oturdum internetin başına, yağları araştırdım okudum. Kendi mistik yağımı yapmaya karar verdim işin açıkçası, tabi ki onlar gibi olmadı. Normal düzenime geçince onlardan da sipariş vereceğim. 
Kullandığım iki yağ oldu. Bunlardan ilki Üzüm Çekirdeği yağı. Bu yağ üzerine uzuuun bir yazı yazacağım sanırım. "Arap yağı bol bulmuş" atasözündeki arap; ben, yağ da, işte bu üzüm çekirdeği yağı oluyor sanırım. İşte faydalarının anlatıldığı bir yazı. Uzzuuuun uzun okuyup bu yağa aşık olabilirsiniz. (http://www.bilgiustam.com/uzum-cekirdegi-yaginin-faydalari-nelerdir/)

 -Kozmetik Faydaları:
Bugünlerde üzüm çekirdeği yağı yumuşatıcı özellikleri nedeniyle kozmetik sektöründe geniş bir uygulama yelpazesi bulmuştur. Saç bakım ürünleri, dudak kremleri, kremler, losyonlar ve bir dizi kozmetik ürününün önemli bir bileşendir. Aşağıda bu yağın önemli kozmetik yararlarından bazıları verilmiştir;
*Üzüm çekirdeği yağı tüm cilt tipleri için mükemmel bir nemlendiricidir. Cildi besler, nemlendirir, cildin esnekliğini korur ve onu pürüzsüz hale getirir.
*Cilt toniği olarak kullanabileceğiniz cilt sıkıştırıcı özellikleri vardır.
*Üzüm çekirdeği yağı, aynı zamanda bir saç kremi ve kepek için doğal bir ilaç olarak kullanılabilir.
*Üzüm çekirdeği yağında mevcut antioksidan bileşikler ciltteki serbest radikallerin etkileri ile mücadele ederek erken kırışıklıkların ve ince çizgilerin görünümünü önlemektedir.
*Bu yağ cilt tonunu eşitler ve çatlakların görünümünü azaltmaya yardımcı olur.
*Üzüm çekirdeği yağı güneşin ultraviyole ışınlarına karşı cildi korur ve güneş yanığı riskini en aza indirir. Ayrıca deri pigmentasyonunu ve yaşlılık lekelerini azaltmaya yardımcı olabilir.
Bu sadece kozmetik faydaları, kalp ve damarlara da çok faydalı olduğunu okudum, bu ara damarlarımla ilgili sıkıntılarım var. orada da uyguluyorum. 

Diğer yağım ise Jojoba Yağı

Jojoba Yağının Saça Uygulanması: Kuru saç üzerine, çok olmayacak şekilde, bir miktar Jojoba yağı sürülür. Saçın her yanına yağı yayabilmek için, tercihen büyük dişli bir tarak da kullanılır. Yağlanan saç bu şekliyle aşağı yukarı yarım saat bekletilir ve bu süre sonunda şampuan yardımı ile saç yıkanır. Eğer saça yağ sürüp beklemek zaman kaybı olarak değerlendirilirse, şampuan şişesinin içine ortalama 2 tatlı kaşığı kadar Jojoba yağı ilave edilip karıştırılabilir. Böylece, şampuan kullanılırken saça da bakım yakılmış olunacaktır. Bakım yapmasının yanı sıra, ıslak ya da kuru saça uygun dozda kullanılmak sureti ile, Jojoba yağının saç şekillendiriciliği özelliği de bulunmaktadır.5601_jojoba-oil-plant
Jojoba Yağının Cilde Uygulanması: Kadınların makyaj temizlerken de kullanabildiği Jojoba yağı, cildi tazelemekte ve ferah tutmaktadır. Cildi nemlendirmek amacıyla da kullanılabilen Jojoba yağı, bunun için, doğrudan uygulanacağı zamanlarda avuca az bir miktar alarak; diğer türlü ise nemlendirici kremin içine bir miktar karıştırılarak da kullanılabilmektedir.
Jojoba Yağının Faydaları Nelerdir?
Jojoba yağı, karakteristik olarak antialerjen özellik taşımaktadır. Cilt üzerindeki akneleri gidermekte yardımcı olur. Aynı zamanda, yaşlanma belirtisi olan kırışıklıklar üzerinde de etkilidir. Yine yukarıda da bahsedildiği üzere, Jojoba yağı nemlendirici özellik de taşımaktadır ve sıklıkla da bu amaç doğrultusunda kullanılmaktadır. Ayrıca, sadece cildi nemlendirmekle kalmaz, yağlı ciltteki yağ durumunu da dengeler. Sivilceli, yorgun ve yıpranmış ciltlerdeki etkisi de oldukça fazladır. Cilt üzerindeki yanma ve dökülmeyi de hafifletmektedir. Cilde esneklik kazandırır. Özellikle karın ve bacakta bölgelerindeki çatlakları da önler.
5601_53_2Jojoba yağının saçlar üzerinde de, oldukça iyi etkisi vardır. Jojoba yağı, saç kırılmasını önler. Uygulamalardan sonra, saç daha canlı, yumuşak ve parlak bir görünüm de kazanır. Bir yandan da saçların uzamasını ve güç kazanmasını sağlar. Buna ek olarak da, kepek oluşumunu engeller. Sporcular Jojoba yağını ayak kremi niyetine de kullanabilmektedir. Buna bağlı olarak, bu yağ selülit tedavisinde de kullanılır. Jojoba yağı antibakteriyeldir. Bunun yanı sıra, iltihap giderici ve anti oksidant özelliklidir.
Jojoba yağı, tıbbi müdehaleler sonrasında da tavsiye edilen bir yağ türüdür. Genel cerrahi uygulamaları sonrası, kulak iltihaplanmaları zamanı, romatizma ağrıları ve eklem iltihaplanmaları rahatsızlıklarında, kireçlenmeler yaşandığında, ve cilt hastalıklarına karşı koruyucu amacıyla da kullanılmaktadır.
Jojoba saçları da oldukça nemlendirirken cildi de çok güzel nemlendiriyor. Üzüm çekirdeği yağından iki, jojoba yağından 1 ölçek bir kapta karıştırdım. Sentetik kıllı bir fırça ile sabah akşam uyguluyorum. 



Karıştırma yaptığım kabı sephoradan almıştım. 4.50 TL fiyatı


Yağlar: üzüm çekirdeği 14.00, Jojoba 11.00 -TL, watsons gratis ve eczanelerde bulabilirsiniz. 
Daha kullanalı 3 gün oldu, tırnaklarım baya toparladı. Bakalım siz ne düşünüyorsunuz?



Yorumlar

Popüler Yayınlar